4 lags citronkage
Kære blog. - Simone her, endnu engang-hihi
Så blev det den 2 Januar, altså. Mors fødselsdag. Men da hun jo tog med baba på roadtrip ned mod de mere "sydlige lande", fejrede vi det først her i lørdags.
Til en lææækker middag bestemte jeg mig dermed for at lave desserten, som skulle være lidt anderledes, det blev dermed en 4 lags citronkage med citron custard creme som self skulle op på bloggen.
Bagetid: 2 dage (eller blot nogle timer)
Forberedelsestid: ca. 45 min
Ovn tid: 45 min
Antal: til ca. 16 personer
Ingredienser:
370g hvedemel
2 tsk bagepulver
450g smør
500g sukker
4 usprøjtede citroner
8æg
40g vaniljesukker
Frosting:
300g smør
400g flødeost
150g flormelis
Citron custard
Opskrift:
Start med at tænde ovnen på 180 grader så den er klar til når bundene skal ind.
Derefter sigter du mel og bagepulveren sammen i en skål.
I en anden skål smelter du smørret (bare i mikrobølgeovn) og lader det stå og køle lidt af.
Riv nu skallen af citronerne og bland det sammen i en anden skål med sukkeret og 5 tsk citronsaft. Herefter kommer du æggene i citronsukkeren og pisker det godt og luftigt med en elpisker. kom vaniljepulveret i og smørren i og pisk igen. Herefter sigter du melblandingen i, mens du pisker. Vær sikker på at der ingen klumper er, de vil kunne smages i din kage hvis der er.
Fordel dejen ligeligt i formene og sæt dem i ovnen. Bag bundene i 15 min på de 180 grader, hvorefter du skruer ned på 165 grader og lader dem stå i ca 15 min mere. (hold dog øje, det kan gå hurtigere end man tror) Overfalden skal bare være gyldenbrun. Tag nu kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle helt.
Når de er afkølet kommer du dem bare på køl med noget folie papir over, så de ikke bliver tørre, men holder sig kolde og gode.
Nu til frostingen hvilket er super simpelt.
Start blot med at piske smørren med en pisker til det er helt blødt og cremet.
Herefter kommer du flormelis i og blander videre til det er en masse, og til sidst kommer du flødeosten i. Smag til med citron custard.
Nu tages de 4 lag ud af køleren og skæres lige (så toppen ikke er der og får kagen til at "flyve" haha
Fordel frostingen jævnt ud for hvert lag. Efter dette fordeles frostingen også rundt om kagen, og nu dekorerer du den blot som du har lyst med dit eget design, tid til at være kreativ. - hihi
Den var et hit herhjemme.
God bagelyst.
Knus
- Simone
Så blev det den 2 Januar, altså. Mors fødselsdag. Men da hun jo tog med baba på roadtrip ned mod de mere "sydlige lande", fejrede vi det først her i lørdags.
Til en lææækker middag bestemte jeg mig dermed for at lave desserten, som skulle være lidt anderledes, det blev dermed en 4 lags citronkage med citron custard creme som self skulle op på bloggen.
Bagetid: 2 dage (eller blot nogle timer)
Forberedelsestid: ca. 45 min
Ovn tid: 45 min
Antal: til ca. 16 personer
Ingredienser:
370g hvedemel
2 tsk bagepulver
450g smør
500g sukker
4 usprøjtede citroner
8æg
40g vaniljesukker
Frosting:
300g smør
400g flødeost
150g flormelis
Citron custard
Opskrift:
Start med at tænde ovnen på 180 grader så den er klar til når bundene skal ind.
Derefter sigter du mel og bagepulveren sammen i en skål.
I en anden skål smelter du smørret (bare i mikrobølgeovn) og lader det stå og køle lidt af.
Riv nu skallen af citronerne og bland det sammen i en anden skål med sukkeret og 5 tsk citronsaft. Herefter kommer du æggene i citronsukkeren og pisker det godt og luftigt med en elpisker. kom vaniljepulveret i og smørren i og pisk igen. Herefter sigter du melblandingen i, mens du pisker. Vær sikker på at der ingen klumper er, de vil kunne smages i din kage hvis der er.
Fordel dejen ligeligt i formene og sæt dem i ovnen. Bag bundene i 15 min på de 180 grader, hvorefter du skruer ned på 165 grader og lader dem stå i ca 15 min mere. (hold dog øje, det kan gå hurtigere end man tror) Overfalden skal bare være gyldenbrun. Tag nu kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle helt.
Når de er afkølet kommer du dem bare på køl med noget folie papir over, så de ikke bliver tørre, men holder sig kolde og gode.
Nu til frostingen hvilket er super simpelt.
Start blot med at piske smørren med en pisker til det er helt blødt og cremet.
Herefter kommer du flormelis i og blander videre til det er en masse, og til sidst kommer du flødeosten i. Smag til med citron custard.
Nu tages de 4 lag ud af køleren og skæres lige (så toppen ikke er der og får kagen til at "flyve" haha
Fordel frostingen jævnt ud for hvert lag. Efter dette fordeles frostingen også rundt om kagen, og nu dekorerer du den blot som du har lyst med dit eget design, tid til at være kreativ. - hihi
Den var et hit herhjemme.
God bagelyst.
Knus
- Simone
Kommentarer
Send en kommentar